Άλλες ονομασίες για το φυτό αυτό είναι τσικουδιά ή κοκκορεβυθιά ή τραμιθιά και τριμιθιά.Παλαιότερα καλλιεργούταν για τα νόστιμα, μυρωδάτα και πικάντικα τσίκουδα
αλλά κυρίως για την κρεμεντίνα. Η
κρεμεντίνα είναι ρητίνη όμοια με το ρετσίνι του πεύκου και περιέχει μεγάλες
ποσότητες τανίνης. Το μαστιχαδιενολικό οξύ που παράγεται από την κρεμεντίνα,
χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες, αλλά και για πολλές άλλες φαρμακευτικές
χρήσεις. Συγγενεύει με τη φιστικιά (Pistacia vera) και το σχίνο (Pistacia
lentiscus), από του οποίου τη Χιώτικη ποικιλία εξάγεται η μαστίχα.
Αντλήθηκαν πληροφορίες από ΕΔΩ
που αξίζει να επισκεφθείτε
Σχόλια