Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οδοντίτης ο Εαρινός ( Odontites verna)

Ένα θαμνώδες φυτό που δεν ξέρω τίποτα άλλο εκτός του ότι δίνει νέκταρ ακόμα και μετά από έντονη βροχή, αλλά γύρη τις καλές μέρες. Το συνάντησα σε ημιορεινή περιοχή σε πλούσιο και υγρό χώμα.



"Οι μακριές, φυλλώδη λουλούδι αιχμές του κόκκινου bartsia έχουν ροζ μοβ άνθη αυξάνεται από τις μασχάλες. Οβάλ σπόροι του έχουν προφανή αυλάκια. Το σύνολο των φυτών είναι χρωματισμένος με κόκκινο χρώμα. Είναι ένα κοινό φυτό σε περιοχές διαταραχθεί, αλλά χαμηλής γονιμότητας εδάφη, όπου είναι εν μέρει παρασιτικά στις ρίζες του χορταριού, όπως συγγενής, κίτρινου χρώματος του.
Αυτό το φυτό ήταν κάποτε θεωρηθεί ότι προσφέρει μια θεραπεία για τον πονόδοντο και αυτό εξηγεί το πρώτο μέρος του βοτανική του ονομασία, odons είναι η Ελληνική για το δόντι.
Λανάρι μέλισσες και επίσης ένα ειδικό μοναχικό ζωοτροφών μέλισσα πάνω σε κόκκινο bartsia."


"Κόκκινο Bartsia είναι ένα κοινό φυτό κράσπεδα των δρόμων, των σιδηροδρόμων μοσχεύματα, λόγω αποβλήτων και άλλες διαταραγμένο έδαφος. Αυτές οι περιοχές έχουν συχνά χαμηλή γονιμότητα των εδαφών, έτσι Red Bartsia είναι πραγματικά εν μέρει παρασιτική, κερδίζοντας επιπλέον θρεπτικά συστατικά από τις ρίζες των γύρω χόρτα υποδοχής. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, ολόκληρο το φυτό είναι χρωματισμένος με κόκκινο και φυλλώδη λουλούδι αιχμές εμφανίζονται από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο."




















Σχόλια